Motorosszán túrák

 

Nagy Csaba
Bartalits Dénes
Mici néni
Szabó György

A túravezető: Nagy Csaba

A motoros szánhoz fűződő szerelme már egy jó évtizedes múltra tekinthet vissza. A szerelem első látásra akkor kezdődött, amikor 2002-ben először pillantott meg egy darabjaira szedett gépet Svédországból visszaköltözött rokonának pajtájában. A motorszán többé nem hagyta nyugodni, addig, addig bütykölgette, amíg nem sikerült egy kész, működő szerkezetet varázsolni belőle. A motoros szán sikerén felbuzdulva, évről évre fejlesztette a gépparkot, hogy jelen pillanatban nyolc kiváló minőségű motoros szánnal álljon vendégeink rendelkezésére. Csaba már évek óta kalauzolja a kalandvágyó embereket székelyföldi motoros szán túráinkon. Rajta kívül kevesen értenek úgy a szánokhoz, ismerik annyira a Hargitát és a vidéket, mint a mi túravezetőnk.

 

 

 

A rabonbán: Bartalits Dénes

A rabonbán a Székely krónika (Csiki krónika) szerint Attila hun király halála óta a székelyek legfőbb tisztségét betöltő személy. A közakarattal választott rabonbán, hadban a katonákat vezető, békében a székelyeket igazgató méltóság volt. A szó névmagyarázata szerint a rabonbán voltaképpen rovóbánt jelent, aki az írást (róvást) vezette. E tisztség modernkori megfelelője nálunk Dénes, alias Cepi a vidám helybéli székely ember, aki a vendégek fogadásáért, szórakoztatásáért és igény szerinti programjaik, így a lovas szán túrák és az éjszakai medve lesek megszervezéséért is felelős. Akik a motorszán túrára, vagy "csak" a Madarasi Hargita szépségeiért látogatnak vendégházunkba, biztosan találkoznak vele, mert Ő a rabonbán, aki az írást, így a számlákat, és a pénztárkönyvet is vezeti.

 

 

 

A ház asszonya: Mici néni

Mici néni, mindenki Mici nénije az örökmozgó székely asszony, Cepi édesanyja. Ő irányítja a vendégház ellátását, vezeti a háztartást, felügyeli a takarítást, és gondoskodik arról is, hogy megfáradt vendégeinket barátságos meleg várja, amikor a csípős erdélyi hidegben tett kirándulásból megtérnek. Mici néni, konyhánk tündére, ha szükséges, minden este kiváló, háromfogásos vacsorát készít, majd szervíroz (főztjeit a nálunk járt vendégek, mint a székely konyha remekeit emlegetik). Mici néni az ételeket úgy készíti el Önöknek, ahogyan azt kérik tőle, legyen szó borjú- vagy sertéshúsokról, levesekről, helyben tenyészett, kiváló minőségű, sütve tálalt szivárványos pisztrángról.

 

 

 

A főnök: Szabó György

A Hargitán 2004-ben járt először azzal a barátjával, aki már akkor tiszteletbeli Székely volt. Székelyföldön különösen lenyűgözte a Madarasi Hargita tövében elhelyezkedő Ivó falu fekvésével és adottságaival. Az ott átélt élmények kiváltotta lelkesedés tartósnak bizonyult, és 2008-ban a megfelelő terület kiválasztása és elrendezése után neki is látott a vendégház építésének. Az apartman ház a következő év augusztusára készült el abban a minőségben, ahogyan a  barátok és vendégek Ivóra érkezve azóta is tapasztalhatják. Bátran elmondható, hogy az oda látogatók a környék legszebb fekvésű, kiválóan felszerelt, és folyamatosan karban tartott házában lesznek elszállásolva.

 

 

Motoros szán túrák

Motoros szánnal a Hargitán. Vegyél részt életed legnagyobb székelyföldi kalandján. Szervezett motoros szán túráink keretében ...

 

Olvasd tovább

Szállás

A Csodaszarvas vendégház évszaknak meg-felelő programokkal és tartalmas elfoglaltsá-gokkal az év minden napján készen áll a vendégek fogadására...

 

Olvasd tovább